Blog

El curtmetratge ‘Suc de Síndria’ d’Irene Moray, en competició oficial de la Berlinale

SUC DE SÍNDRIA, el curt dirigit per Irene Moray i protagonitzat per Elena Martín, participarà en la Secció Oficial de Curtmetratges del Festival Internacional de Berlín.

La fotògrafa i cineasta barcelonina Irene Moray relata la història de Bàrbara i Pol durant les seves vacances. Envoltats de natura i amics, volen passar-ho bé i al seu torn trobar un espai tranquil on poder gaudir de la seva intimitat.
Amb el suport de Pol, enmig de la natura, entre llàgrimes i rialles, Bàrbara aprèn a deixar-se anar, a curar velles ferides i redefinir la seva sexualitat.

Elena Martín (Amb el vent, Júlia Ist, Les amigues de Àgata) i Max Grosse (Jo la busco, Et busco en tots, Júlia Ist encarnen aquesta jove parella amb la qual vam viatjar durant un cap de setmana en què viuran moments d’aprenentatge i renovació.

“Per a mi és molt important explicar aquesta història i donar-la a conèixer a tothom. El meu desig és crear una narrativa alternativa per a una experiència que acostuma a ser molt dolorosa, una narrativa que pugui portar llum i esperança, assenyala la directora “.

“El meu propòsit amb aquest film és explicar una història d’amor honesta i presentar un personatge femení que és capaç de superar un episodi d’abús sexual. Avui dia i especialment en la nostra societat, les violacions encara són una situació molt present però de la qual gairebé no se’n parla. I quan es parla, és sempre des del trauma, i no des de la possibilitat de sanació “, afegeix.

Irene Moray (1992) es va traslladar a Berlín el 2012 i durant tres anys va formar part del col·lectiu de performances the – – family, amb el qual va actuar en diferents entitats culturals per tot Europa, com el Astrup Fearnley Museum d’Oslo o la Chisenhale Gallery de Londres. Durant la seva estada a Berlín va dirigir el seu primer curt de ficció: Bad Lesbian.
Després de quatre anys a Alemanya, va decidir tornar a la seva terra natal on ha rodat el seu últim curt com a guionista i directora: Suc de Síndria. Treballa com a fotògrafa per a diferents agències, productores i editorials com i-D, Dream Magazine, S.C.P.F., Distinto Films o Erika Lust.
 
Distinto Films va ser fundada el gener del 2007 per Miriam Porté. Ha produït Els nens salvatges dirigida per Patricia Ferreria (Millor pel·lícula al Festival de Màlaga 2012 i nominada per a tres premis Goya); El gran Vázquez dirigida per Oscar Aibar (selecció oficial a Sant Sebastià 2010 i nominada als premis Goya); i les pel·lícules per a televisió Clara Campoamor i La llum d’Elna entre d’altres.

Suc de Síndria tindrà la seva estrena mundial a Berlinale, al costat de 25 treballs procedents de 17 països, que competiran per l’Ós de Plata i el Premi Audi.
 
 MATERIALS de premsa: http://bit.ly/2CB6s9V

Per a més informació i entrevistes amb l’equip durant la Berlinale contacta amb eva@madavenue.es

Comments are closed.

FACEBOOK

Please select facebook feed.